PROGRAMĂRI ECOGRAFIE GENERALĂ: 031 432 67 29 | PROGRAMĂRI STOMATOLOGIE: 0725 917 312 | : STOMATOLOGIE 1: 0725 917 313 | STOMATOLOGIE 2: 0725 917 314

Protetica dentara

    Home / Servicii / Stomatologie / Protetica dentara

Protetica dentara

Protetica – restaurari dentare

4.7 (94.55%) 11 vote[s]

Preturi practicate pentru principalele lucrari de protetica:

CORONITE DENTARE:  metaloceramice, total fizionomice = 450 RON;

                                             din ZIRCONIU (Oferta!!)    = 550 RON;

PROTEZE DENTARE:  Partiale = 700 RON,  totale  = 750 RON;

PUNTI DENTARE.

Protetica dentara

Protetica dentara reprezinta specialitatea stomatologica care se ocupa cu diagnosticul, tratamentul, reabilitarea si mentinerea morfo-functionala si estetica a aparatului dento-maxilar al persoanei prin inlocuirea dintilor si tesuturilor maxilo-faciale pierdute cu substitute artificiale denumite proteze.

Proteza dentara reprezinta un set de dinti falsi atasati pe o placa din plastic sau din metal care se potriveste exact in interiorul gurii. Acestia sunt proiectati pentru a inlocui dintii lipsa. Protezele se aplica de regula persoanelor carora le lipsesc cativa dinti sau celor care si-au pierdut deja toti dintii. Protezele dentare arata si se comporta la fel ca si dintii naturali. Desi pot provoca la inceput iritatii, in timp pacientul se va obisnui cu aceasta proteza, devenind chiar o parte a corpului.

protetica dentara sector 3
protetica dentara sector 3
restaurari dentare sector 3
restaurari dentare impactmed sector 3

In functie de tipul structurilor inlocuite, protetica este impartita in protetica dentara – care se ocupa cu restaurarea arcadelor dento-alveolare si protetica maxilo-faciala – care este responsabila de protezarea altor structuri ale aparatului dento-maxilar.

Totodata, protetica dentara este impartita in: protetica dentara fixa, protezarea mobilizabila a edentatiilor partiale, protezarea mobilizabila a edentatiilor totale si protetica pe implanturi. Cu cateva exceptii, protezele dentare sunt in general piese rigide, realizate in afara cavitatii bucale in laboratorul de tehnica dentara.

Serviciile de protetica dentara includ:

• Proteza mobila totala – maxilara si mandibulara;

• Proteza mobila partiala – acrilica, scheletata, mobilizabila;

• Ajustare, reparatie si captusire proteze mobile;

• Proteza mobila provizorie;

• Conditionare tisulara;

• Supraproteza;

• Proteza maxilo faciala;

• Proteza fixa – corp de punte, element de agregare;

• Lucrari protetice pe implant.

Cum se ajunge in stadiul de a purta proteza dentara?

Medicii stomatologi sunt de acord in unanimitate ca un control la medicul dentist o data pe an, ar salva situatia. Asta pentru ca afec­tiunile netratate – de regulă cariile – duc in mod clar la pierderea dintilor. Insa, pentru persoanele care se stiu cu probleme dentare, vizita la dentist ar trebui efectuata chiar de 2 sau 3 ori pe an. Intotdeauna preventia este mai sigura si costa mult mai putin.

Asadar, fuga la dentist! Va asteptam zilnic in timpul orelor de program!

Programari la cabinetul stomatologic se pot face la tel. 0725.917.312, in intervalul 09 – 20 luni – vineri,  09 – 14 sambata. Ne aflam in sector 3, bd. 1 Decembrie 1918 nr.35. Pentru locatia exacta sau indicatii de orientare, sunati sau accesati pagina Contact. Va asteptam!

Protetica dentara  Restaurari dentare