PROGRAMĂRI ECOGRAFIE GENERALĂ: 031 432 67 29 | PROGRAMĂRI STOMATOLOGIE: 0725 917 312 | : STOMATOLOGIE 1: 0725 917 313 | STOMATOLOGIE 2: 0725 917 314

Ortodontie

    Home / Ortodontie

Ortodontie

Ortodontie – aparate dentare

Ortodontia este ramura din medicina dentara care se ocupa de diagnosticul, prevenirea si tratamentul anomaliilor dento-maxilare – dintii strambi, distanti sau inghesuiti, maxilare deformate. Nearanjarea corecta a dintilor se numeste anomalie dento-maxilara.  Anomaliile pot fi de mai multe tipuri în functie de situatia clinica. Ele pot fi usoare, în conditiile in care sunt prezente unele rotatii şi mergand pana la anomalii scheletale grave în care problemele de nedezvoltare osoasa suficienta sunt importante şi greu de tratat.

Aceste probleme dentare duc cel mai adesea la afectiuni gastrice cauzate de o masticatie defectuoasa precum si la aparitia cariilor si la imperfectiuni ale pronuntiei. Prin tratament ortodontic se pot obtine modificari exceptionale ale zambetului, o sanatate orala mult imbunatatita si o calitate crescuta a vietii pentru multi pacienti de varste diferite. Acestea sunt realizabile prin purtarea unui aparat dentar, fiind o necesitate estetica dar si o necesitate medicala.

In imaginile de mai jos puteti vedea cum arata un aparat dentar (acestea pot fi de un numar infinit de culori si combinatii de culori) si mai jos, observati cum dintii s-au aliniat aproape perfect in timp, dupa purtarea aparatului dentar:

aparat dentar incolor
aparat dentar incolor
aparat dentar colorat
aparat dentar colorat
cabinet ortodontie impactmed
cabinet ortodontie impactmed

O terapie timpurie poate sa evite multe neplaceri ulterioare, de aceea recomandam un control stomatologic amanuntit, cel putin o data pe an. Doar medicul ortodontist este in masura sa recunoasca cauzele disarmoniilor dento-maxilare si a disfunctiilor musculare, si totodata sa le corecteze.

Asa ca… fuga la dentist! Programari la cabinetul stomatologic se pot face la tel. 0725.917.312, in intervalul 09 – 20 de luni pana vineri și intre orele 09 – 14 sambata. Ne aflam in sector 3, bd. 1 Decembrie 1918 nr. 35. Pentru locatia exacta sau indicatii de orientare, sunati sau accesati pagina „Contact”. Vă așteptăm!