PROGRAMĂRI ECOGRAFIE GENERALĂ: 031 432 67 29 | PROGRAMĂRI STOMATOLOGIE: 0725 917 312 | : STOMATOLOGIE 1: 0725 917 313 | STOMATOLOGIE 2: 0725 917 314

Endodontie

    Home / Endodontie

Endodontie

Endodontie – tratamentul infectiilor dentare

Preturi practicate pentru principalele lucrari de endodontie:

Pret tratament endodontic (infectie dentara, 2-3 sedinte de tratament) = 160 – 200 RON tot tratamentul;

Pret tratament gangrena pulpara (infectie avansata dentara, 3-4 sedinte de tratament) = 200 – 250 RON tot tratamentul.

Endodontia – tratamentul infectiilor dentare (sau tehnica conservarii danturii) este acea specialitate a medicinei dentare care se ocupa cu prevenirea, diagnosticul şi tratamentul afectiunilor datorate pulpei, acel tesut moale situat în interiorul dintelui, cunoscut sub denumirea de “nervul dintelui”.

Tratamentul endodontic (“tratamentul de canal”) devine obligatoriu atunci cand pulpa dintelui se inflameaza ireversibil sau se necrozeaza (moare). Netratata , infectia prezenta initial în interiorul dintelui se extinde mai apoi spre osul maxilarului si tesuturile moi din jurul dintelui. Aceste procese patologice cauzeaza: durere persistenta datorata pulpei inflamate sau iritarii tesuturilor vii din jurul radacinii, distrugerea osului,  inflamarea şi deformarea tesuturilor din vecinatate. Doar tratamentul endodontic, care se efectueaza prin curatarea şi dezinfectarea canalelor radiculare, poate elimina pe termen lung aceasta infectie.

endodontie impactmed sector 3
endodontie impactmed sector 3

Pe tot parcursul tratamentului medicul indeparteaza tesuturile inflamate sau necrozate curatand de resturi organice si bacterii întregul sistem de canale situat în radacina dintelui, pe care apoi il  va umple etans cu un material biocompatibil.

De regula, pentru un tratament endodontic obisnuit este suficienta o singura sedinta de 1-2 ore, insa, in unele cazuri mai complicate este nevoie de doua sau mai multe sedinte. Odata terminat tratamentul endodontic, va fi necesara o restaurare coronara de durata a dintelui (coroana). Restaurarea coronara de durata este extrem de importanta deoarece reda complet functionalitatea dintelui.

Procedura nu este dureroasa, totusi,  este posibil sa simtiti o usoara jena sau durere la masticatie, care va trece de regula prin administrarea de Nurofen. In cazuri foarte rare, cand canalele sunt infectate cu foarte multe bacterii este posibil sa apara si o umflatura, caz in care va trebui sa va adresati cabinetului nostru pentru consultatie si prescrierea unui antibiotic adecvat.

Cum stim ca avem nevoie de o consultatie in acest caz?

Tratamentul endodontic se realizeaza in urmatoarele situatii:

– Atunci cand avem un dinte cu o carie mare care se extinde pana la nerv si care devine dureroasa;

– Atunci cand pulpa dintelui este inflamata datorita unor carii, infectii, traumatisme;

– In anumite cazuri cand un dinte este slefuit in scop protetic (adica in cazul in care se realizeaza o coroana pe acesta). In oricare dintre situatii, medicul este cel care decide daca este necesar un tratament de canal dupa o consultatie amanuntita insotita de o radiografie dentara a dintelui respectiv.

Nu uitati: va puteti programa la clinica ImpactMed la numerele de telefon: 0725 917 313 sau 0725 917 314.

Va asteptam!